آموزش تهیه کوفته بادنجان پنیری
آموزش تهیه کوفته بادنجان پنیری

آموزش تهیه کوفته بادمجان پنیری

آموزش تهیه کوفته بادمجان پنیری

آموزش تهیه کوفته بادمجان پنیری
آموزش تهیه کوفته بادمجان پنیری

کوفته بادمجان یکی از غذاهای خوشمزه و مناسب میهمانی‌ها هست .

امروز برای شما عزیزان طرز تهیه یک خورش بسیار خوشمزه و خوش‌رنگ را آموزش می‌دهیم که بسیار ساده خواهد بود.

مقدار مواد لازم برای کوفته بادمجان بستگی به خودتان و میزان مصرفتان دارد که با توجه به ذائقه‌تان آن را می‌توانید تغییر بدهید.

مواد لازم :

گوشت چرخ شده : 100 گرم

بادمجان قلمی (پوست کند و حلقه‌ای شده) : 4 عدد

پیاز رنده شده : 1 عدد

تخم‌مرغ : 3 عدد

سیر ( له‌شده ) 1 حبه

گردو خردشده : 5 عدد

پنیر موزارلا  ( رنده شده ) 4 قاشق سوپ‌خوری

جعفری خردشده : 2 قاشق سوپ‌خوری

پودر سوخاری : 1 پیمانه

نمک , فلفل پودر پاپریکا : به میزان لازم

زردچوبه : 1 قاشق چای‌خوری

آرد سفید : به میزان لازم

روغن مایع : به میزان لازم

مواد موردنیاز سس :

پیاز ( خردشده ) : یک عدد

رب گوجه‌فرنگی : یک قاشق سوپ‌خوری

گوجه‌فرنگی رنده شده : 2 عدد

فلفل دلمه‌ای سبز : نگینی خردشده  : 1 عدد

نمک و فلفل : به میزان لازم

روغن‌زیتون : 2 قاشق سوپ‌خوری

 

 

آموزش تهیه کوفته بادمجان پنیری
آموزش تهیه کوفته بادمجان پنیری

طرز تهیه کوفته بادمجان پنیری:

مقداری نمک به بادمجان زده و به مدت 20 دقیقه کنار بگذارید تا تلخی آن از بین برود. بعد آن را شسته و خشک‌کنید.

بادمجان را داخل سینی فر (از قبل ورق آلومینیومی قرار داده و با مقداری روغن چرب شده)، در طبقه وسط فراز قبلی با دمای 180 درجه سانتی‌گراد گرم شده، بگذارید تا طلایی‌رنگ شود. بعد از فر خارج کرده و بگذارید تا خنک شود.

بادمجان را به همراه پیاز داخل دستگاه غذا ساز پوره کرده، سپس گوشت، 1 پیمانه پودر سوخاری، 1 عدد تخم‌مرغ، سیر و گردو را به آن افزوده و به مدت 30 ثانیه مخلوط‌کنید.

مخلوط مواد را داخل ظرفی بریزید. بعد پنیر، جعفری، نمک، فلفل، پودر پاپریکا و زردچوبه را به آن افزوده و کاملاً ورز داده و با دربسته به مدت 30 دقیقه داخلی یخچالی بگذارید.

داخل تابه‌ای کوچک و گود حدود 1 پیمانه روغن مایع ریخته و روی حرارت متوسط بگذارید تا گرم شود.

از مواد کوفته به‌اندازه یک نارنگی برداشته و در دست به شکل گلوله درآورید.

سپس به ترتیب درون آرد سفید، 2 عدد تخم‌مرغ (از قبلی با استفاده از چنگالی کمی زده‌شده) و مقداری پودر سوخاری غلتانده و داخل تابه سرخ‌کنید. بعد آن را روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافه آن خارج شود.

برای تهیه سس؛ روغن‌زیتون را داخل تابه‌ای گرم کرده و پیاز را درون آن تفت دهید تا سبک شود. سپس رب گوجه‌فرنگی را به آن افزوده و تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. بعد گوجه‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای، نمک و فلفل را به آن افزوده و تفت دهید تا به غلظت برسد.

کوفته را همراه با سس آماده‌شده، سرو کنید. سپس به‌دلخواه با جعفری خردشده و مقداری پنیر پارمان تزیین کنید.

خواص بادمجان برای بدن:

ازنظر طب قدیم بادمجان گرم و خیلی خشک است.
مهم‌ترین خاصیت آن کم‌کالری بودن آن است که غذای بسیار خوبی برای کسانی است که می‌خواهند وزن کم کنند زیرا دارای ویتامین و مواد معدنی نیز هست.
از ویتامین‌های موجود در بادمجان می‌توان به ویتامین‌های گروه B (مخصوصاً B1 و B6)، ویتامین A و C و مواد معدنی مختلف ازجمله کلسیم، فسفر، مس، گوگرد، منیزیم، پتاسیم و آهن اشاره کرد.
علاوه بر ویتامین‌ها و املاح یادشده، بادمجان دارای فیتونوترینت مایی است که خاصیت آنتی‌اکسیدانی فوق‌العاده‌ای دارند. فیتونوترینت مای موجود در بادمجان شامل اجزای فنولیکی مانند کافئیک و کلوروژنیک اسید (chlorogenic acid) و فلاوونوئیدها مانند ناسونین (nasunin) می‌باشند. اجزای فنولیکی دارای خاصیت ضد سرطانی، ضد کلسترول بد خون و ضدویروسی هست.
بادمجان اثر نرم‌کننده و مدر درد.
بادمجان به علت دارا بودن آهن در رفع کم‌خونی داروی مؤثری است.
بادمجان را می‌توان برای از بین بردن ورم و التهاب روی عضو ملتهب گذاشت.
ریشه بادمجان و شاخه مای خشک‌شده و برگه‌ای آن اثر بند آورنده خون را دراست و قابض بوده و می‌توان در آن برای درمان احتلام بانه و انواع خونریزی‌ها استفاده کرد.
بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیت مای حاصل از خوردن قارچ سمی است.
خوردن بادمجان گرفتگی رگ‌ها را باز می‌کند و شخص را از خطر سکته قلبی محفوظ می‌درد.
بادمجان برطرف‌کننده یبوست است.
برگ‌ها و پوست سیاه بادمجان را اگر بجوشانند این جوشانده درمان اسهال خونی است.
جوشانده ریشه بادمجان درمان بیماری آسم است.
بادمجان مقوی معده است.
آب زردرنگی که در موقع نمک زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج می‌شود برای خشک‌کردن عرق دست‌وپا بهترین دارو است و اشخاصی که دست‌وپایشان مرتب عرق می‌کند باید دست‌وپای خود را با آن چند بار در روز بشویند تا از شر این مرض آسوده شوند.

مضرات بادمجان برای بدن:
مصرف بادمجان را به افرادی که از مشکلات گوارشی رنج می‌برند، توصیه نمی‌کنیم.
همچنین به علت دارا بودن ماده‌ای سمی به نام سولانین برای افرادی که حساسیت دارند، مناسب نیست، این افراد به‌خصوص به نمونه مای تخم‌دار بادمجان حساسیت داشته و بلافاصله بعد از خوردن آن، دچار چشم‌درد شده یا پوست بدنشان خارش پیدا می‌کند و در مواردی مبتلابه کهیر می‌شوند.

منبع: مجله تفریحی پلیس

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *